Søvninformasjon For bedre helse

Klikk her for å bestille!

7 vanlige soveproblemer og hvordan du fikser dem

Hvis du lider av noen av disse vanlige søvnproblemene, kan det være lurt å prøve disse enkle løsningene.

Visste du forresten at mennesker gjennomsnittlig tilbringer 1/3 av livet i søvn? Gitt hvor lang tid dette utgjør, kan lidelse fra noen av disse vanlige søvnproblemene være skadelig for din mentale og fysiske velvære.

Av denne grunn er det viktig at du i det minste prøver å gi deg selv den beste kvalitetssøvnen du kan. Her er noen vanlige søvnproblemer og potensielle “triks” for å lindre dem.

 

1. Å ikke kunne sovne er et enormt og følt problem

Først og fremst kan du ikke få en god natts søvn hvis du ikke kan sovne i utgangspunktet. Åpenbart.

Søvnproblemer som søvnløshet kan ha svært alvorlige konsekvenser for din fysiske og mentale helse. Det er en av de raskeste måtene å alvorlig påvirke livskvaliteten din negativt.

Hvis du har noen reelle bekymringer for et potensielt mentalt eller fysisk underliggende spørsmål, bør du alltid konsultere en lege.

De beste rådene dreier seg rett og slett om sunn fornuft.

Den første er å unngå å konsumere koffein minst flere timer før leggetid. Dette burde ikke trenge noen forklaring.

En annen god måte å forsikre deg om at du får lukket øye er å prøve å komme i vanen med å trene litt om morgenen eller ettermiddagen. Dette vil bli fysisk og mentalt gjøre deg trøtt, og du vil “sove som et barn” etterpå.

Og sist, men på ingen måte minst, legg mobiltelefonen vekk minst en time før leggetid. Blått lys fra skjermbildene har vist seg å forstyrre REM-søvnsyklusen.

 

2. Unngå å konsumere alkohol

Å redusere mengden alkohol du drikker er alltid en god idé. Bortsett fra annen alvorlig helserisiko forbundet med alkoholmisbruk, ødelegger alkoholinntak søvnmønstrene.

Alkohol har en tendens til å forstyrre kroppens naturlige REM-søvnsyklus og er en av grunnene til at du er gretten morgenen etter, spesielt hvis du ikke er så ung som du pleide å være.

Selv om alkohol kan hjelpe deg med å sovne raskere, kan selv et par drinker påvirke nattesøvnen din alvorlig. Hvis du drikker mer enn de anbefalte 14 enhetene i uken, vil du oppdage at du våkner og følte at du ikke fikk noe hvile i det hele tatt.

Alkohol har en tendens til at du tilbringer mer tid i et dypt søvnstadium i stedet for det mer avslappende REM-søvnstadiet. Du bør ha som mål å ha minst noen få alkoholfrie dager i uken.

Dette vil hjelpe deg med å sove bedre og føle deg uthvilt neste morgen.

Hvis du må drikke noe om natten, kan det være bedre å drikke noe varmt og beroligende, som urtete uten koffein eller et glass oppvarmet melk. Det kan også lønne seg å ta en pille eller to med naturlig beroligende urtetilskudd for å falle tilbake i søvn. Drikker du vann i løpet av natten bør det være romtemperert.

 

3. Gå inn i et søvnregime

Et annet vanlig søvnproblem er problemer med å våkne. Dette har en tendens til å være knyttet til noen av de andre problemene som er beskrevet ovenfor, men kan utbedres ved å være disiplinert.

Du bør prøve å våkne rundt samme tid hver dag. Dette inkluderer helger – men unn deg selv også av og til å sove lengre.

Ved å stille en alarm, eller få din bedre halvdel til å sparke deg ut av sengen, vil du kunne bygge en nyttig vane som hjelper deg å å stå opp om morgenen. Ved å gjøre dette konsekvent vil kroppen bli vant til å våkne opp på et bestemt tidspunkt.

Etter hvert kan du oppleve at du ikke trenger en vekkerklokke i det hele tatt.

Andre råd inkluderer å reise deg opp og ut av sengen rett etter at du våkner. Dette vil forhindre deg i å duppe av igjen kort tid etter at du våkner.

Noen vil også anbefale å komme rett i dusjen – men dette er helt opp til deg.

 

4. Det kan være på tide å skifte pute

Hvis du lider av nakkesmerter, kan det skyldes puten din. Det anbefales generelt at du bytter dem annen hvert år.

Puter er ment å støtte hodet og nakken i en nøytral stilling for å minimere biomekaniske belastninger på nakken mens du sover.

Når en pute mister evnen til å holde formen, er det en indikasjon på å bli kvitt den. I forskjellige søvnstudier har folk rapportert at en fast latexpute vanligvis er den mest behagelige for en god natts søvn.

Dette gjelder spesielt hvis du lider av nakkesmerter, noe som er godt å vite.

 

5. Har du smerter i skulderen? Sov på ryggen

Hvis du lider av skuldersmerter, kan du prøve å ikke sove på siden. Dette høres kanskje opplagt ut, men de fleste av oss har en tendens til å sterke vaner når det kommer til sovestillinger.

Faktisk er det anslått at over 74% av av alle mennesker dover på siden, og det er derfor en stor sjanse for at dette også gjelder deg. Selv om de fleste fagfolk vil gi deg råd om at ryggsoving er det beste for ryggen, er sidesoving det nest beste.

Det er også vist at å sove på siden lindrer snorking og noen symptomer på søvnapné også. For en gravid kvinne har sidesoving en tendens til å være den mest behagelige – slik naturen hadde til hensikt.

Hvis du virkelig ikke kan sove på ryggen, kan det være lurt å fjerne belastningen og sove på skulderen din som ikke er skadet.

Andre råd inkluderer å klemme rundt puten for å skape støtte som gjør belastningen på det vonde området mindre.

 

6. Bruk flere puter hvis du har sure oppstøt

For de som lider av sure oppstøt, kan det være skremmende å prøve å sove. Ikke bare kan du våkne opp uventet av “halsbrann”, men noen ganger kan det hende at du ikke kan slappe av nok til å sove i det hele tatt.

Selv om det alltid er en god idé å konsultere legen din eller farmasøyten for noen medisinske alternativer, kan du gjøre et enkelt grep. Et av de enkleste og beste alternativene er å løfte hodet ved å legge til to eller flere puter. Dette vil redusere noen av symptomene på halsbrann.

Du kan også vurdere å sove på din venstre side, som har vist seg å også lindre noen av symptomene.

Annet enn det kan det være lurt å vurdere å redusere mengden stress i livet ditt (som har vist seg å utløse hendelser), og ta en god titt på kostholdet ditt. For å hjelpe mot stress anbefales det naturlige beroligende og søvnfremkallende urtepiller, som er reseptfritt, effektivt og uten fare for avhengighet.

 

7. Bruk et naturlig søvnfremkallende urtetilskudd ved innsovningsvansker

Naturlige søvntilskudd består gjerne av ekstrakter fra velkjente og trygge urter som er benyttet i lang tid for å hjelpe mot søvnproblemer. Det er viktig at du velger et produkt som er godt formulert, med riktig sammensetning, for å få effekten du sårt trenger for å sove godt.

De beste produktene inneholder gjerne Sitronmelisse, Humle og Kamille. Produkter som Sleepwell Forte, norges mest solgte naturlige søvntilskudd, inneholder i tillegg Magnesium i korrekt dosering som sørger for å motvirke nattlige kramper.

Vi håper med dette at du får en fantastisk god nattesøvn! Er du interessert i å prøve et naturlig søvntilskudd som brukes daglig av flere tusen kunder kan du benytte deg av tilbudet på Sleepwell Forte under, som er en del av vår kampanje for bedre søvnkvalitet blant Norges befolkning.

Sleepwell FortePrøv Sleepwell nå

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Fyll ut skjemaet for å motta din pakke.

Tips en venn eller kollega!

Vi feirer over
300 000 solgte forpakninger

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.
  • Sleepwell Forte til kun 179 kr for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 716 kr. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell Forte for kun 358 kr per måned (716,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg!
  • Gratulerer! Med denne koden får du din første pakke til 99,-


Ja takk! Jeg vil bestille Sleepwell Forte til kun 0,- + porto 79,- for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell for kun 349,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Du betaler kun 79 kr i frakt. Introduksjonstilbudet gjelder kun nye kunder og én gang pr husstand.

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbring-logo

Har du ennå ikke prøvd Sleepwell Forte?

Vi er stolte over at tusenvis av kunder i hele norden velger Sleepwell Forte som sitt foretrukne søvntilskudd. Vi er overveldet over alle de positive tilbakemeldingen vi har fått, og vi setter virkelig pris på positive kommentarer fra våre kunder. Nå feirer vi over 300 000 solgte forpakninger, og det vi feirer det med et fantastisk tilbud:

For at du skal få den ekte Sleepwell Forte-følelsen, gir vi deg én måneds KOSTNADSFRI* forbruk, direkte hjem i postkassen.