Søvninformasjon For bedre helse

Klikk her for å bestille!

8 tips for å lykkes på eksamen!

Forberedelsesperioden er over, og det er på tide å vise hva du har lært gjennom skoleåret. Mange gruer seg i flere uker til denne dagen, og gleder seg bare til å få det overstått. Derfor har vi samlet sammen noen tips som kan hjelpe deg å prestere når det virkelig gjelder, og kanskje også hjelpe deg med å roe ned eksamensnervene.

Eksamen er ikke noe man skal kimse av, særlig ikke om den omhandler noe man i utgangspunktet synes er vanskelig. Svært få liker denne dagen noe særlig, og gruer seg veldig før man skal i ilden. Heldigvis er ikke alt håp ute, det finnes nemlig noen enkle trinn du kan gjennomføre for å lykkes på eksamen.

  1. Gjør klart alt dagen i forveien

Er det noe man virkelig ikke ønsker på eksamensdagen, er å sitte i lokalet å finne ut at du har glemt kalkulatoren på en vanskelig økonomieksamen. Ikke bare gjør det at du høyst sannsynlig ikke klarer å løse alle oppgavene, men det kan også gå ut over både psyke og motivasjon.

Det er derfor veldig lurt å pakke sekken eller veska dagen i forveien med alt utstyr du skulle komme til å trenge. Husk å pakke med en ekstra penn eller blyant i tilfelle den første skulle slutte å fungere, og går kalkulatoren på batterier kan det være smart å pakke med et ekstra sett.

Hvis du er en av dem som ikke er så flink til å stå opp om morgenen kan det vært lurt å ha lagt frem klær kvelden i forveien, passe på at du er nydusjet før du legger deg og ha både frokost og nistepakken liggende i kjøleskapet.

Les også: Ikke undervurder søvnen!

(Teksten fortsetter etter bildet)ha utstyret klart før eksamen

  1. Legg deg i god tid dagen før

Ikke sitt oppe hele natten og les, selv om du kanskje føler at du burde. Til slutt klarer ikke hjernen din å ta imot mer informasjon, og det du leser setter seg ikke. Når du sover gjenoppbygges og restitueres hjernen slik at vi kan ta fatt på morgendagen med nye krefter. En god natts søvn er helt avgjørende for at du skal føle deg uthvilt og klare å konsentrere deg når du sitter med eksamensoppgavene.

Søvn hjelper oss også med å bearbeide alt vi har gjort, lest og lært i løpet av dagen, slik at man våkner med informasjonen friskt i minne.

Noe som virkelig ikke vil sette seg, selv hvor mye man pugger, kan oppleves som innlysende og friskt i minne når man står opp etter en god natts søvn.

Mange sliter med å sove på grunn av stress og uro – særlig før en eksamen. Om lite søvn er et vedvarende problem gjennom hele eksamensperioden kan Sleepwell Forte være løsningen for deg. Kapslene inneholder søvnfremkallende urter, samt biotin og vitamin B12 som bidrar til normal funksjon av nervesystemet og psykologisk funksjon. Sleepwell Forte har hjulpet mange med raskere innsovning, bedre søvnsyklus og å kvitte seg med stress, angst og uro.

Les også: Hvor lenge bør man sove hver natt?

  1. Spis en sunn og god frokost

En bra dag starter ofte med en god frokost. Selv om man som regel er veldig nervøs på morgenen før en eksamen er det lurt å ta seg tid til å spise ordentlig, og ikke bare stappe i seg noe før man løper av gårde – eller ikke spiser noe i det hele tatt. Prøv å innta mat som gir deg energi lenge, for eksempel havregrynsgrøt med kanel eller en skive grovbrød med egg. Da holder man seg konsentrert lenger, og har mer energi til å sette i gang med neste oppgave.

Les også: Kostholdtips for bedre søvn

  1. Ta med deg påfyll

Selv om du spiser en god frokost holder den ikke hele eksamen, særlig ikke om du sitter i flere timer. Det er viktig å ha med seg nok vann, og å drikke jevnlig under hele eksamensøkten.

Selv om det kanskje er fristende å ha med seg sjokolade og godteri når man jobber med eksamen er ikke det så lurt. Sjokolade gir deg kanskje energi fort, men denne energien blir også fort tappet. Et bedre alternativ er tørket frukt og nøtter, fersk frukt som banan og eple eller en matpakke med grovt brød.

(Teksten fortsetter etter bildet)

god mat på eksamen

  1. Les gjennom hele eksamen før start

Det er mange som setter i gang å skrive så fort de får eksamenen foran seg, for å bli fortest mulig ferdig. Det er greit nok det, men plutselig har du brukt kjempe lang tid på en oppgave som er mye mindre enn oppgavene som kommer etter, og plutselig er tiden for knapp.

Se derfor gjennom hele eksamenen før du begynner. På den måten vet du hva som kommer, og du kan beregne tidsbruk på de ulike spørsmålene.

Les også: Teknologien stjeler nattesøvnen fra deg

  1. Vær forberedt på skrivesperre

Det er alltid en sjanse for at hjernen plutselig stopper opp og ordene ikke kommer seg ned på papiret. Vi har alle opplevd dette en gang i livet, og det er ikke en hyggelig følelse – spesielt ikke om du er under tidspress. Det er derfor veldig lurt å være forberedt på nettopp dette.

Finn ut hvilke metoder som hjelper deg ut av en skrivesperre – kanskje et tankekart kan få fart på motorikken igjen? Eller hva med en innøvd regle som tar for seg hovedpunktene du skal kunne?

Finn den metoden som trigger informasjonslagringen i hjernen din!

Om du likevel står helt fast, går du videre til neste oppgave. Etter å ha fått en pause fra spørsmålet er det enklere å komme tilbake til den senere, kanskje også med en løsning!

Les også: Hva skjer med hjernen om man ikke sover nok?

  1. Ha klart løsningsforslag

Det er alltid lurt å øve på effektive måter å løse de ulike oppgavene. Selv om oppgaven du får på eksamen ikke er lik de oppgavene du har brynet deg på tidligere, vet du i det minste fremgangsmåten du bør bruke. Se på tidligere eksamener og for å få en oversikt over hvilke oppgaver som er gitt, og lag deg en oversikt over hvilke problemstillinger som blir tatt opp.

Om du vet hva som forventes av en godkjent løsning, og fremgangsmåten du bør bruke, vil eksamen gå som smurt!

 

Masse lykke til, dette går bra!

Sleepwell FortePrøv Sleepwell nå

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Fyll ut skjemaet for å motta din pakke.

Tips en venn eller kollega!

Vi feirer over
300 000 solgte forpakninger

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.
  • Sleepwell Forte til kun 179 kr for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 716 kr. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell Forte for kun 358 kr per måned (716,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg!
  • Gratulerer! Med denne koden får du din første pakke til 99,-


Ja takk! Jeg vil bestille Sleepwell Forte til kun 0,- + porto 79,- for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell for kun 349,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Du betaler kun 79 kr i frakt. Introduksjonstilbudet gjelder kun nye kunder og én gang pr husstand.

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbring-logo

Har du ennå ikke prøvd Sleepwell Forte?

Vi er stolte over at tusenvis av kunder i hele norden velger Sleepwell Forte som sitt foretrukne søvntilskudd. Vi er overveldet over alle de positive tilbakemeldingen vi har fått, og vi setter virkelig pris på positive kommentarer fra våre kunder. Nå feirer vi over 300 000 solgte forpakninger, og det vi feirer det med et fantastisk tilbud:

For at du skal få den ekte Sleepwell Forte-følelsen, gir vi deg én måneds KOSTNADSFRI* forbruk, direkte hjem i postkassen.