Søvninformasjon For bedre helse

Klikk her for å bestille!

Dette er grunnene til at du ikke får sove

Det kan være mange grunner til at man ikke får sove om kvelden, selv når man er trøtt som en strømpe. Årsakene kan være både av fysisk eller psykisk art, og kan påvirke livet på en svært negativ måte. Det kan gå ut over jobbprestasjonen, humør og energinivået.

Dersom du klarer å identifisere de underliggende årsakene til at søvnen uteblir, kan du også iverksette tiltak for å eliminere problemet. Her er de vanligste grunnene til at Ole Lukkøye ikke kommer like ofte på besøk.

Du grubler gjennom natten

Livets bekymringer manifesterer seg gjerne om natten. Hvis du gruer deg til noe, er stresset eller bekymret kan dette gjøre at søvnen uteblir. Ofte er det problemer i parforhold, på jobben eller økonomien som holder folk våkne. Det kan hjelpe å snakke med noen, eller iverksette tiltak for endring.

Ikke alt kan kontrolleres her i livet, men hvis du gjør grep for å forbedre situasjonen vil det kunne bli lettere å sove.

Les også: Hvor lenge bør man sove hver natt?

Livsstil påvirker søvnen

Hvilke valg du tar i hverdagen med tanke på aktivitet eller kosthold kan komme tilbake og hjemsøke deg når det er tid for å sove. Koffein og nikotin bør ikke inntas sent på kvelden, og et festmåltid nær leggetid kan gjøre at det blir vanskelig å falle i søvn. Mangel på aktivitet og sollys i løpet av dagen kan også ha en innvirkning.

Prøv å unngå koffeinholdig drikke etter klokken 18, ikke ta den siste snusen før du legger deg og prøv å gå en tur eller gjøre noe aktivt i løpet av dagen.

I tillegg er det mange av oss som lar oss distrahere av teknologi. Det blå lyset fra skjermen på mobil eller datamaskin påvirker kroppens evne til å produsere melatonin, som vi trenger for å sove. La mobilen stå på flymodus og legg igjen pc-en i et annet rom når du skal sove.

Les også: Teknologien stjeler nattesøvnen fra deg

(Teksten fortsetter etter bildet)

trøtt

Du har sovet på dagtid  

En liten cowboy-strekk på sofaen kan være godt for noen – for andre kan det ha store konsekvenser for hvordan natten blir. Hvis du trenger en lur, pass på at den ikke er lenger enn 10-20 minutter. Hvis du er veldig trøtt, men vet at en powernap vil påvirke din evne til å sovne på kvelden – gå deg en tur. Den friske luften vil sannsynligvis gjøre at du føler deg mer våken.

Les også: Ikke undervurder søvnen!

Ting som er utenfor din kontroll

Det er også mulig at mangelen på søvn er noe du bør ta opp med legen din. Sykdom og visse medisiner kan nemlig innvirke på søvnen. I tillegg er alder og hormonelle endringer en grunn til at mange ikke får sove. Hvis mangelen på søvn er plagsomt i hverdagen er det ingen skam i å kontakte legen. Da kan dere sammen finne løsninger på hvordan dere kan motvirke søvnmangelen.

Du mangler rutine

Lite konsekvente sovevaner gjør det vanskeligere å sove. Hvis du legger deg og står opp på omtrent samme tid hver dag, innstiller du kroppen på søvn når kvelden nærmer seg. Dersom du har en jobb fra 08:00 – 16:00 bør dette være noe du er streng med deg selv på fra starten av – selv om du kanskje blir liggende en stund i sengen før du sovner.

Dette kan derimot være svært vanskelig å gjennomføre dersom du jobber skift.

Ekspertene anbefaler at man prøver å holde på de samme rutinene og rådene som dagsarbeiderne, også når du jobber natt.

Når du kommer hjem er det derfor viktig at du legger forholdene til rette for å få sove. Et kjølig og mørkt rom uten distraksjoner er å foretrekke.

Les også: Hva skjer med hjernen om man ikke sover nok?

Prøv Sleepwell Forte

Hvis du sliter med lite søvn kan søvnpreparatet Sleepwell Forte være redningen. De naturlige ingrediensene er sammensatt for best mulig synergieffekt og har beroligende, muskelavslappende og søvnfremkallende egenskaper. Kapslene funker derfor godt mot stress, angst og uro, og bidrar til en bedre søvnsyklus.

Sleepwell FortePrøv Sleepwell nå

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Fyll ut skjemaet for å motta din pakke.

Tips en venn eller kollega!

Vi feirer over
300 000 solgte forpakninger

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.
  • Sleepwell Forte til kun 179 kr for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 716 kr. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell Forte for kun 358 kr per måned (716,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg!
  • Gratulerer! Med denne koden får du din første pakke til 99,-


Ja takk! Jeg vil bestille Sleepwell Forte til kun 0,- + porto 79,- for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell for kun 349,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Du betaler kun 79 kr i frakt. Introduksjonstilbudet gjelder kun nye kunder og én gang pr husstand.

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbring-logo

Har du ennå ikke prøvd Sleepwell Forte?

Vi er stolte over at tusenvis av kunder i hele norden velger Sleepwell Forte som sitt foretrukne søvntilskudd. Vi er overveldet over alle de positive tilbakemeldingen vi har fått, og vi setter virkelig pris på positive kommentarer fra våre kunder. Nå feirer vi over 300 000 solgte forpakninger, og det vi feirer det med et fantastisk tilbud:

For at du skal få den ekte Sleepwell Forte-følelsen, gir vi deg én måneds KOSTNADSFRI* forbruk, direkte hjem i postkassen.