Sleepwell Forte Magasinet

Klikk her for å bestille!

Hvor lenge bør man sove hver natt?

Det er ikke alltid så lett å vite hvor lenge man bør sove hver natt for å fungere optimalt. Hvor mye søvn man trenger kan variere fra person til person, og alder har også noe å si. Likevel er det forsket på at kroppen fungerer best etter et visst antall timer på øyet, og det skal vi se nærmere på her.

Søvn er noe vi alle trenger, og som virkelig kan gå utover helsen om man ikke får nok av. Samtidig har nok de fleste kjent på å bli uopplagt og sliten av for mye søvn også. I 2015 utviklet National Sleep Foundation, som jobber med søvnlidelser, en oversikt over anbefalt søvnlengde for de ulike aldersgruppene, fra nyfødt til gammel.

Anbefalt søvnlengde

Forskningen er basert på flere hundre forskningsartikler og vurdert av et ekspertpanel før funnene ble publisert. Resultatene viser at unge vokse i alderen 18-25 anbefales å sove i 7-9 timer hver natt, men ikke mer enn 11 timer. Voksne i alderen 26-64 bør sove i like mange timer som unge voksne, men ikke overstige 10 timer med søvn. De eldre i alderen 65 + bør sove i 7-8 timer, men ikke mer enn 9 timer.

Funnene i undersøkelsen viser også at unge vokse og voksne ikke bør sove mindre enn 6 timer hver natt, og eldre ikke mindre enn 5 timer.

Les også: Ikke undervurder søvnen!

Kroppens innebygde klokke

Anbefalingen tar utgangspunkt i kroppens innebygde klokke, og hvordan søvn påvirker den. Når kroppen er innstilt på faste søvnrutiner følger nervesystemet, fordøyelsen, hormonproduksjonen og kroppstemperaturen dette mønsteret. Når du sover stilles kroppen inn på hvile, og når det er på tide å stå opp starter kroppen opp igjen med ny giv. Om vi sover for lenge eller for kort forstyrres systemet, og kroppen påvirkes deretter.

For mange kan slike retningslinjer hjelpe til med å få et bedre søvnmønster.

Hvis man står opp og legger seg på omtrent samme tidspunkt hver dag vil kroppen til slutt vite når den skal være våken og når den skal sove.

Det er derfor også lurt å unngå å sove lenge midt på dagen. En powernap for å innhente krefter bør ikke vare lenger enn 10-20 minutter. Om luren blir lenger er det større sannsynlighet for at man havner i dyp søvn, og når man våkner kan man føle seg sliten og uopplagt i mange timer etterpå. Det kan også påvirke nattesøvnen og gjøre at du bruker lenger tid på å sovne på kveldstid.

Les også: Dette er grunnene til at du ikke får sove

(Teksten fortsetter etter bildet)

Få energi ved å sove

Lytt til kroppen

Det er viktig å ikke henge seg for mye opp i hvor mange timer søvn man bør ha. For mange kan dette bli en kilde til stress og forårsake et enda dårligere søvnmønster. Det gjør ingenting om man våkner i løpet av natta eller bruker lang tid på å sovne. Om dette blir et irritasjonsmoment fører det bare til økt spenning i kroppen som gjør det vanskeligere å falle til ro. Så lenge man fungerer godt med den mengden søvn man får, selv om det er mindre enn anbefalt, kan man bare fortsette med det.

Det er kvaliteten på søvnen som avgjør formen dagen etter, ikke antall timer du har fått på øyet.

Les også: Hva skjer med hjernen om man ikke sover nok?

En løsning for mange

Om du er en av de som sliter med å sove og merker at det går utover helsen finnes det en løsning. Sleepwell Forte har hjulpet mange å få igjen nattesøvnen. Kapslene inneholder de naturlige virkestoffene kamilleblomst, sitronmelisse og humle, som alle er avslappende og søvnfremkallende. Biotin og vitamin B12 er også ingredienser som hjelper kroppen å sove bedre, fordi de bidrar til et velfungerende nervesystem og normal psykologisk funksjon. Derfor passer Sleepwell også svært godt til de som sliter med stress, angst og uro.

For deg som ikke er så glad i å svelge piller kommer nå også Sleepwell som en smakfull sovete. Sleepwell Tea har en nydelig smak av kamomille, lavendel og bergamot som gjør at du gleder deg til en kopp hver kveld. Teen gjør deg avslappet og søvnig før leggetid, slik at du sover natten igjennom og våkner avslappet og klar for en ny dag!

Sleepwell ForteBestill Sleepwell nå

Prøv Sleepwell Forte til kun 189kr - 50% rabatt Obs! tidsbegrenset tilbud.

Fyll ut skjemaet for å motta din pakke.

Tips en venn eller kollega!

Bestill Sleepwell Forte til HALV PRIS i skjemaet under

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.

Ja takk! Jeg vil bestille Sleepwell Forte for 189,- kr, kr for 1 måneds forbruk.Gratis frakt. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg motta 1 måneders forbruk hver måned frem til oppsigelse for kun 378 kr inkl. frakt i måneden. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelige for deg!

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbring-logo