Sleepwell Forte Magasinet

Ikke undervurder søvnen!

Sover du ikke går det på helsen løs. De fleste har kjent på hva en natt med lite søvn kan gjøre med dagsformen. Spesielt om det er et gjentakende problem kan dette gå ut over livskvaliteten.

Svært mange nordmenn sliter med søvnproblemer, eller nedprioriterer nattesøvnen fremfor andre aktiviteter. Vi overser ofte hva kroppen prøver å fortelle oss, for søvn er vel ikke så viktig? Jo, det er den, og her får du 5 grunner til hvorfor.

Søvn påvirker helse og humør

Søvnmangel over lang tid kan gi både fysiske og psykiske symptomer. Dette fordi hodet og kroppen ikke fungerer som det skal uten hvile. Lite søvn gjør også noe med humøret – for få timer på øyet medfører at både lunten blir kortere, samt at man kan bli nærtagende og tverr.

Mangel på søvn kan føre til at man legger på seg lettere.

Utskillelsen av apetittdempende hormoner reduseres, mens apetittstimulerende hormoner øker når man ikke sover nok. Det kan medføre overvekt, og i verste fall diabetes eller hjerte- og karsykdommer over tid.

Voksne anbefales å sove mellom syv og ni timer hver natt for å unngå slike symptomer. En person med vanlig søvnmønster bruker omtrent en tredjedel av livet til å sove! Husk at også for mye søvn kan ha negativ effekt på kroppen, så her gjelder det å finne en balansegang.

En god natts søvn styrker immunforsvaret

Det er ikke noen hemmelighet at søvn ofte er den beste medisin for visse infeksjonssmitter, som for eksempel forkjølelse og influensa. Når vi blir frarøvet søvnen er ikke kroppen like flink til å produsere de viktige stoffene vi trenger for å motkjempe sykdom.

Alt fra proteiner, hvite blodlegemer og antistoffer blir påvirket, og maskineriet går ikke like knirkefritt som vanlig. Du får altså nedsatt motstandskraft av å ikke sove!

 (Teksten fortsetter etter bildet)

Nullstiller kroppen

Etter en lang dag med tunge løft, mye ståing eller en hard treningsøkt som virkelig kjennes i musklene, er en god natts søvn ofte det som skal til for å nullstille kroppen.

Når vi sover er energiforbruket veldig lavt, og kroppstemperatur, puls og blodtrykk synker. Dette er det perfekte tidspunktet for kroppen å gjenoppbygge både kroppen og hjernen etter dagens aktiviteter. Muskler restitueres og repareres slik at vi er klare for å ta fatt i morgendagens oppgaver.

Å sove bedrer konsentrasjon og reaksjonstid

Søvn bedrer våre kognitive funksjoner, altså evnen til å tenke og gjennomføre intellektuelle og mentale prosesser. Vi får altså dårligere konsentrasjonsevne og reaksjonstid, og med lite søvn vil det bli vanskeligere å løse komplekse oppgaver.

Om søvnmangelen virkelig er ille kan det også gå ut over læring, hukommelse og utførelse av dagligdagse oppgaver.

Et eksempel på det kan være å kjøre bil –  en oppgave som kan få fatale konsekvenser om hode og kropp ikke er på plass.

Søvn hjelper deg med å bearbeide dagens hendelser

Etter en lang dag er man som regel ganske sliten etter å ha vært eksponert for massevis av inntrykk og informasjon. Søvnen hjelper oss å bearbeide dagens hendelser. Når vi sover sorterer vi og lagrer nye inntrykk og informasjon.

Hukommelsen blir altså bedre med et fast søvnmønster.

Du har kanskje hørt uttrykket “jeg må sove på det”? Dette er hvor det stammer fra. Når du våkner etter en god natts søvn har du et klarere hode, og problemer som virket umulige har ofte funnet sin løsning i løpet av natten.

Løsningen for mange

Det er mange som sliter med å ikke få sove om nettene, faktisk så mange som en tredjedel av Norges befolkning. Sleepwell Forte har vært en god løsning for flere.

Pillene inneholder kun naturlige virkestoffer, som kamilleblomst, sitronmelisse, humle, Biotin og vitamin B12. Urtene er kjent for å være avslappende og søvnfremkallende, mens Biotin og vitamin B12 bidrar til et velfungerende nervesystem og normal psykologisk funksjon. Virkningen er dokumentert i en rekke kliniske tester.

 

Kilder:

Forskning.no

Norsk Helseinformatikk

Sleepwell ForteBestill Sleepwell nå

Prøv Sleepwell Forte til kun 149kr - 50% rabatt Obs! tidsbegrenset tilbud.

Fyll ut skjemaet for å motta din pakke.

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.

Ja takk! Jeg vil bestille Sleepwell Forte for 149,- kr, kr for 1 måneds forbruk.Gratis frakt. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg motta 1 måneders forbruk hver måned frem til oppsigelse for kun 298 kr inkl. frakt i måneden. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelige for deg!

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbring-logo