Søvninformasjon For bedre helse

Klikk her for å bestille!

Her er nattens fem søvnstadier

Du sitter kanskje og undrer på hvordan du kan løse søvnproblemet ditt? For å forstå hvordan og hvorfor de oppstår, kan det være greit med en grunnleggende forståelse for de ulike søvnstadiene.

Flere har søvnproblemer enn du kanskje skulle tro. Eksperter angir at omtrent 10 til 15 prosent av befolkningen sliter med alvorlige og langvarige søvnproblemer. Avhengig av alder og kjønn, er det variasjon i hyppigheten, og jo eldre man blir, desto vanligere er det med dårlig søvn.

Hvor mye søvn du trenger, varierer fra person til person. Derfor må du ikke vurdere egen søvn ut fra hvor mange timer du sover

De ulike søvnstadiene

Hvor mye søvn man trenger, varierer fra person til person. Derfor må du ikke vurdere egen søvn ut fra hvor mange timer du sover. Kvaliteten, altså mengden med den dype søvnen, er like viktig som antall timer. I løpet av en natt varierer kvaliteten på søvnen betydelig. Vi kan dele søvnstadiene i fem ulike faser:

Stadium 1

Dette er overgangsfasen mellom våkenhet og søvn. I denne fasen slapper musklene av og øynene dreier langsomt rundt. Hjernebølgene noe langsommere og høyere i amplitude, og man mister gradvis bevisstheten. Denne søvnen bidrar lite til å forberede kropp og sinn til en ny dag. Testpersoner tror ofte at de er våkne og det er lett å vekke dem. Ved normal søvn befinner man seg i denne fasen i underkant av fem prosent av natten, men ved søvnproblemer er det ofte en økning i dette stadiet.

Stadium 2

Omtrent halvparten av totalt søvntid er i dette stadiet, og kalles gjerne for lett søvn. I denne faser mister du bevisstheten helt, og øyebevegelsene forsvinner. Musklene er nesten totalt avslappet og hjernebølgene er stadig langsommere, og har høy amplitude. Vekketerskelen øker, som vil si at det er vanskeligere å vekke deg enn i stadium 1.

Stadium 3 og 4

Disse stadiene regnes som dyp søvn, og rundt 25 prosent av søvntiden foregår i denne fasen. Dette er den viktigste fasen for å bli uthvilt og fungere optimalt dagen etter. De langsomme hjernebølgene, eller deltabølgene, dominerer søvnregistreringen, og skillet mellom stadium tre og fire går på mengden deltabølger.

I stadium fire ses deltabølger i mer enn halvparten av tiden. I denne fasen reagerer du ikke på ting rundt deg og er vanskelig å vekke. Hvis du vekkes fra dyp søvn, tar det tid før du fungerer normalt. Øynene og musklene er også helt i ro, men likevel kan det forekomme at man går i søvne. I denne fasen tisser også enkelte barn i sengen.

REM søvn

Denne søvnen kjennetegnes blant annet av hurtige øyebevegelser, også kjent som Rapid Eye Movements = REM. Hjernebølgene er relativt raske og har lav amplitude. Faktisk minner de om hjernebølgene man har i våken tilstand, eller under den lette søvnen i stadium 1. REM søvnen kalles ofte drømmesøvn, for det er i denne fasen at de fleste drømmene forekommer – selv om man kan drømme i de andre søvnstadiene også.

I slike tilfeller vil mange anbefale tilskudd av naturlige urtepreparater, som muliggjør overgang til de andre søvnstadiene på en sunn og helsemessig måte

Musklene er i en svært avslappet tilstand, og kroppens evne til å røre på seg er sterkt begrenset, slik at man ikke lever ut drømmene. Denne fasen utgjør en femdel av søvnen. Første REM søvnepoke kommer vanligvis etter omtrent 90 minutter, og dukker deretter opp hvert 90. minutt i løpet av natten.

Fornuftig med naturlig preparat

Ved søvnproblemer ser man en økning i det første stadiet. I slike tilfeller vil mange anbefale tilskudd av naturlige urtepreparater, som muliggjør overgang til de andre søvnstadiene på en sunn og helsemessig måte.

Disse urtepreparatene har i flere hundre år blitt brukt for sine søvndyssende egenskaper. Sleepwell Forte har en helt unik kombinasjon av virkestoffer som skal føre til raskere innsovning, gi bedre søvnkvalitet og virke avslappende. Innholdet er blant annet kamilleblomst, sitronmelisse og humle.

Disse tre urtene er kjent for å være søvnfremkallende og virkningen er dokumentert i en rekke kliniske tester. I tillegg bidrar Biotin og Vitamin B12 til en normal psykologisk funksjon og et velfungerende nervesystem. Sammen bidrar disse ingrediensene til å gi et bedre søvnmønster, en mer uthvilt hverdag og hjelper kroppen med å falle i søvn – helt på naturlig vis.

Tusenvis fornøyde kunder

Sleepwell Forte har mange tusen kunder som har brukt det naturlige preparatet i mange, mange år. Det er trygt å bruke produktet hver dag, året rundt, men basert på individuelle forskjeller vil kroppen reagere likt – i likhet med alt annet man inntar.

Mens enkelte kunder opplever effekt omtrent øyeblikkelig vil andre først merke det etter et par måneder med bruk. Derfor oppfordres det å følge doseringsanvisningen over tid, slik at virkestoffene får utøvd sin effekt – og når den først inntreffer er den varig.

Sleepwell FortePrøv Sleepwell nå

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Fyll ut skjemaet for å motta din pakke.

Tips en venn eller kollega!

Vi feirer over
300 000 solgte forpakninger

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.
  • Sleepwell Forte til kun 179 kr for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 716 kr. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell Forte for kun 358 kr per måned (716,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg!
  • Gratulerer! Med denne koden får du din første pakke til 99,-


Ja takk! Jeg vil bestille Sleepwell Forte til kun 0,- + porto 79,- for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell for kun 349,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Du betaler kun 79 kr i frakt. Introduksjonstilbudet gjelder kun nye kunder og én gang pr husstand.

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbring-logo

Har du ennå ikke prøvd Sleepwell Forte?

Vi er stolte over at tusenvis av kunder i hele norden velger Sleepwell Forte som sitt foretrukne søvntilskudd. Vi er overveldet over alle de positive tilbakemeldingen vi har fått, og vi setter virkelig pris på positive kommentarer fra våre kunder. Nå feirer vi over 300 000 solgte forpakninger, og det vi feirer det med et fantastisk tilbud:

For at du skal få den ekte Sleepwell Forte-følelsen, gir vi deg én måneds KOSTNADSFRI* forbruk, direkte hjem i postkassen.