Søvninformasjon For bedre helse

Klikk her for å bestille!

Nyt førjulstiden – 5 spennende aktiviteter for familien

Nå nærmer julaften seg med stormskritt, og mange har lyst til å samle venner og familie og finne på noe gøy. I tillegg vil man gjerne finne frem til den mye omtalte «julestemningen» slik man husker den fra man var yngre, eller lage gode minner for de minste.

I jula er det mye som skal ordnes, men det er viktig å ta seg tid til lek og moro også. Det er fort gjort å slite seg ut på alle juleforberedelsene. Ikke bli stresset og lei, ha noen aktiviteter i bakhånd du kan glede deg til i førjulstiden. Dette hjelper både på humør og helse!

Aktivitet fremmer søvn

Om du i tillegg er en av dem som sliter med søvnproblemer, kan en dag med aktivitet gjøre deg mer disponibel for Ole Lukkøye når natten siger inn. Frisk luft og nye opplevelser gir hjernen en haug med nye sanseopplevelser og hendelser som må avkodes, og på slutten av dagen er hjernen så sliten at det eneste som hjelper er en god natts søvn.

Husk å ta vare på deg selv oppi alt julehysteriet.

Det kan ofte gå litt over styr, og til slutt sitter man helt utslitt på julekvelden. Om du i tillegg føler på stress og uro på grunn av alle forberedelsene er det lurt å ta det litt ekstra med ro. Prøv Sleepwell Forte om du sliter med stress, angst og uro, eller har problemer med å sove. Søvnpreparatet inneholder kun naturlige ingredienser som bidrar til et velfungerende nervesystem og en avslappet kropp.

Les også: Ikke undervurder søvnen!

  1. Juleverksted

Når nettene blir lange, og kulda setter inn – hva er vel mer trivelig enn å invitere de du er glad i til juleverksted? Her får dere tid og mulighet til å oppdatere hverandre på det siste nye, samtidig som dere baker pepperkaker, skriver julekort, lager julepynt og hører på julemusikk. Det trengs ikke mye planlegging for å settes i gang, og man bestemmer selv hvor, når og hvor lenge man skal holde på.

(Teksten fortsetter etter bildet)

førjulstiden - bake pekkerkaker

  1. Gå julebukk

Dette er en tradisjon som dessverre har blitt mindre populært med årene. Hvorfor ikke bryte trenden, og ta en tur fra dør til dør i nabolaget? Kle dere opp i deres flotteste nissekostyme og spre om dere med juleglede. Kanskje dere vet om noen eldre mennesker som kunne trengt litt ekstra oppmerksomhet? De vil garantert sette pris på en slik gest, og det bringer nok mange lykkelige minner tilbake. Så, nå er det bare å børste støv av sangferdighetene.

Les også: Unngå å bli utslitt i julestria med disse enkle knepene

  1. Finne juletre

De av dere som ikke har kunstig juletre har en fin mulighet til å gjøre noe koselig ut av juletreshoppingen.

Gjør det å finne juletre om til en familieaktivitet!

Velg det fineste treet sammen, handle noe godt å spise og ta frem juletrepynten. Skru på julemusikk, sett fram småkaker eller julegodt, og pynt juletreet sammen.

Det er også mulig å hogge juletre selv, bare pass på at området er godkjent for slik hogst. Pakk niste med kakao og appelsin, og trekk med dere kjelken inn blant trærne. Er det snø kan dere sette på dere skiene og gjøre en skikkelig tur ut av det. Når dere har funnet det perfekte treet er det bare å legge det på kjelken, og ta med dere fangsten hjem.

(Teksten fortsetter etter bildet)

førjulstiden - finn juletre

  1. Stå på skøyter

Flere byer gjør i stand koselige skøytebaner på vinterstid, og rundt juletider er de pyntet med vakre julelys og ornamenter. Snør på dere skøytene og gjør en dag ut av det, med middag på restaurant og vandring i julegatene.

Frisk luft mikset med duften av brente mandler og klirrende julebjeller gjør virkelig noe med stemningen!

  1. Juleforestilling

Jula er en tid for å samles, og da gjerne på kulturtilstelninger som teater, kino eller konsert. Det settes opp utallige forestillinger i jula med særlig ett mål i sikte – å skape skikkelig julestemning for samtlige i salen. Mange har faste forestillinger de drar på hvert år, for eksempel Sissel Kyrkjebø, Jul i Blåfjell eller Putti Plutti Pott, mens andre tar det som det kommer.

Det finnes noe for enhver smak der ute, men husk å være tidlig ute å bestille billetter – de rives fort bort i høytiden!

 
  • Gratulerer! Med denne koden får du din første pakke til 99,-