Søvninformasjon For bedre helse

Klikk her for å bestille!

Ikke undervurder søvnen!

Sover du ikke går det på helsen løs. De fleste har kjent på hva en natt med lite søvn kan gjøre med dagsformen. Spesielt om det er et gjentakende problem kan dette gå ut over livskvaliteten.

Svært mange nordmenn sliter med søvnproblemer, eller nedprioriterer nattesøvnen fremfor andre aktiviteter. Vi overser ofte hva kroppen prøver å fortelle oss, for søvn er vel ikke så viktig? Jo, det er den, og her får du fem grunner til hvorfor.

Søvn påvirker helse og humør

Søvnmangel over lang tid kan gi både fysiske og psykiske symptomer. Dette fordi hodet og kroppen ikke fungerer som det skal uten hvile. Lite søvn gjør også noe med humøret – for få timer på øyet medfører at både lunten blir kortere, samt at man kan bli nærtagende og tverr.

Mangel på søvn kan føre til at man legger på seg lettere.

Utskillelsen av apetittdempende hormoner reduseres, mens apetittstimulerende hormoner øker når man ikke sover nok. Det kan medføre overvekt, og i verste fall diabetes eller hjerte- og karsykdommer over tid.

Voksne anbefales å sove mellom syv og ni timer hver natt for å unngå slike symptomer. En person med vanlig søvnmønster bruker omtrent en tredjedel av livet til å sove! Husk at også for mye søvn kan ha negativ effekt på kroppen, så her gjelder det å finne en balansegang.

Les også: Kostholdtips for bedre søvn

En god natts søvn styrker immunforsvaret

Det er ikke noen hemmelighet at søvn ofte er den beste medisin for visse infeksjonssmitter, som for eksempel forkjølelse og influensa. Når vi blir frarøvet søvnen er ikke kroppen like flink til å produsere de viktige stoffene vi trenger for å motkjempe sykdom.

Alt fra proteiner, hvite blodlegemer og antistoffer blir påvirket, og maskineriet går ikke like knirkefritt som vanlig. Du får altså nedsatt motstandskraft av å ikke sove!

Les også: Hvor lenge bør man sove hver natt?

Nok søvn er bra for helsa

Nullstiller kroppen

Etter en lang dag med tunge løft, mye ståing eller en hard treningsøkt som virkelig kjennes i musklene, er en god natts søvn ofte det som skal til for å nullstille kroppen.

Når vi sover er energiforbruket veldig lavt, og kroppstemperatur, puls og blodtrykk synker. Dette er det perfekte tidspunktet for kroppen å gjenoppbygge både kroppen og hjernen etter dagens aktiviteter. Muskler restitueres og repareres slik at vi er klare for å ta fatt i morgendagens oppgaver.

Les også: Dette er grunnene til at du ikke får sove

Å sove bedrer konsentrasjon og reaksjonstid

Søvn bedrer våre kognitive funksjoner, altså evnen til å tenke og gjennomføre intellektuelle og mentale prosesser. Vi får altså dårligere konsentrasjonsevne og reaksjonstid, og med lite søvn vil det bli vanskeligere å løse komplekse oppgaver.

Om søvnmangelen virkelig er ille kan det også gå ut over læring, hukommelse og utførelse av dagligdagse oppgaver.

Et eksempel på det kan være å kjøre bil –  en oppgave som kan få fatale konsekvenser om hode og kropp ikke er på plass.

Les også: Hva skjer med hjernen om man ikke sover nok?

Søvn hjelper deg med å bearbeide dagens hendelser

Etter en lang dag er man som regel ganske sliten etter å ha vært eksponert for massevis av inntrykk og informasjon. Søvnen hjelper oss å bearbeide dagens hendelser. Når vi sover sorterer vi og lagrer nye inntrykk og informasjon.

Hukommelsen blir altså bedre med et fast søvnmønster.

Du har kanskje hørt uttrykket “jeg må sove på det”? Dette er hvor det stammer fra. Når du våkner etter en god natts søvn har du et klarere hode, og problemer som virket umulige har ofte funnet sin løsning i løpet av natten.

Les også: Teknologien stjeler nattesøvnen fra deg

Løsningen for mange

Det er mange som sliter med å ikke få sove om nettene, faktisk så mange som en tredjedel av Norges befolkning. Sleepwell Forte har vært en god løsning for flere.

Pillene inneholder kun naturlige virkestoffer, som kamilleblomst, sitronmelisse, humle, Biotin og vitamin B12. Urtene er kjent for å være avslappende og søvnfremkallende, mens Biotin og vitamin B12 bidrar til et velfungerende nervesystem og normal psykologisk funksjon. Virkningen er dokumentert i en rekke kliniske tester.

Nå kommer Sleepwell også som te. Sleepwell Tea har en nydelig smak av kamomille, lavendel og bergamot, og gjør deg avslappet og søvnig før leggetid. Tull deg inn i et teppe og kos deg med en god kopp Sleepwell te før du skal legge deg, så sover du godt natten gjennom.

 

Kilder:

Forskning.no

Norsk Helseinformatikk

Sleepwell FortePrøv Sleepwell nå

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Fyll ut skjemaet for å motta din pakke.

Tips en venn eller kollega!

Vi feirer over
300 000 solgte forpakninger

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.
  • Sleepwell Forte til kun 179 kr for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 716 kr. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell Forte for kun 358 kr per måned (716,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg!
  • Gratulerer! Med denne koden får du din første pakke til 99,-


Ja takk! Jeg vil bestille Sleepwell Forte til kun 0,- + porto 79,- for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell for kun 349,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Du betaler kun 79 kr i frakt. Introduksjonstilbudet gjelder kun nye kunder og én gang pr husstand.

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbring-logo

Har du ennå ikke prøvd Sleepwell Forte?

Vi er stolte over at tusenvis av kunder i hele norden velger Sleepwell Forte som sitt foretrukne søvntilskudd. Vi er overveldet over alle de positive tilbakemeldingen vi har fått, og vi setter virkelig pris på positive kommentarer fra våre kunder. Nå feirer vi over 300 000 solgte forpakninger, og det vi feirer det med et fantastisk tilbud:

For at du skal få den ekte Sleepwell Forte-følelsen, gir vi deg én måneds KOSTNADSFRI* forbruk, direkte hjem i postkassen.