Søvninformasjon For bedre helse

Klikk her for å bestille!

Søvnapné kan ramme alle – også deg!

Opplever du snorking, stadige oppvåkninger og observerte pustestopp i løpet av natten? Eller er vektproblemer, hyppige toalettbesøk, hodepine, konsentrasjonsvansker og unormal trøtthet om dagen et problem? Da er det fare for at du har søvnapné.

Forekomsten av korte pustepauser under søvn er nokså normalt. Apné betyr “ikke pust”, og med søvnapné opplever du pustestopp som varer i over ti sekunder. Det er varigheten og antallet i løpet av natten som definerer om det er snakk om sykdom. Diagnosen forutsetter at du har minst fem kortvarige pustestans per time – i alvorlige tilfeller kan de forekomme 30 ganger i timen.

To typer av søvnlidelsen

Søvnapné er mer vanlig enn du tror, og alle kan lide av det. Selv om det både forekommer hos barn og unge, er det vanligst blant middelaldrende og eldre. Vi skiller mellom to hovedtyper:

Sentral søvnapné

Pusten går automatisk fordi hjernen hele tiden sender ut signaler som fører til at du puster. Det er sjelden noe feil på disse signalene, men ved sentral søvnapné er det feil i sentralnervesystemet – altså hjernen. Denne typen ses oftest hos eldre, ved hjertesvikt eller etter et slag, og har sammenheng med skader i hjernen eller nervebanene.

Obstruktiv søvnapné

Obstruktiv betyr hindrende – og er den vanligste typen av søvnapné. Det skyldes at luften hindres på vei inn og ut av lungene. Muskulaturen i nese, munn, svelg og hals er avslappet under søvnen, og hos enkelte blir muskelspenningen så lav at svelget klapper sammen, og blokkeres i noen øyeblikk. Dette kan føre til at du våkner med en gispende lyd. Det er klart om dette oppstår flere ganger i løpet av natten får du for lite søvn, og et urolig søvnmønster.

Alvorlig søvnapné blir ikke bedre av seg selv, og det er derfor viktig å få behandling

Vanlige grunner til søvnapné kan være fysiske faktorer som skjev neseskillevegg og store svelgmangler og polypper. Genetiske faktorer kan også spille en rolle, for eksempel liten, underdanig hake, smal nese, bred hals og nakke.

Dersom det oppdages søvnapné i familien, kan det være en idé å være oppmerksom på de andre familiemedlemmene.

Behandling av søvnapné

Alvorlig søvnapné blir ikke bedre av seg selv, og det er derfor viktig å få behandling. Det finnes forskjellige måter å behandle sykdommen på, og hvilken type du trenger bestemmes blant annet av graden av sykdom, alderen din, andre sykdommer som hjerte- og karsykdommer, og andre fysiske hindre.

CPAP-behandling

Dette er den mest effektive behandlingen – både for moderat og alvorlig søvnapné. Denne behandlingen går ut på at du sover med maske, eventuelt nesepute, som via en slange og kompressor skaper et lufttrykk som holder de øvre luftveiene oppe.

Søvnapnéskinner

Disse holder underkjeven noe fremskutt under søvn, og dermed hindres tungen i å gå bakover og blokkerer luftveiene.

Kirurgiske inngrep

Ved behandling av barn med søvnapné er det vanlig med slike inngrep, ofte på grunn av forstørrede mandler eller polypper. Andre typer kirurgi kan forekomme i spesielle tilfeller ved fysiske hindre, men er svært uvanlig.

Forbedre søvnkvaliteten med enkle grep

Hvis du har søvnapné kan du gjøre følgende på egenhånd:

  • Slutt å røyke, hvis du gjør det
  • Gå ned i vekt ved å mosjonere og endre kostholdet
  • Reduser alkoholinntaket
  • Sov regelmessig, og forsøk og legge deg og stå opp til omtrent samme tid hver dag

I tillegg bør du unngå å bruke reseptbelagte sovetabletter da disse kan forverre søvnrytmen. Et godt alternativ for å bedre søvnkvaliteten er å bruke et naturlig preparat som Sleepwell Forte, som har positive effekter på kroppen og hjernens evne til å falle i søvn.

Sleepwell FortePrøv Sleepwell nå

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Fyll ut skjemaet for å motta din pakke.

Tips en venn eller kollega!

Vi feirer over
300 000 solgte forpakninger

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.
  • Sleepwell Forte til kun 179 kr for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 716 kr. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell Forte for kun 358 kr per måned (716,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg!
  • Gratulerer! Med denne koden får du din første pakke til 99,-


Ja takk! Jeg vil bestille Sleepwell Forte til kun 0,- + porto 79,- for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell for kun 349,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Du betaler kun 79 kr i frakt. Introduksjonstilbudet gjelder kun nye kunder og én gang pr husstand.

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbring-logo

Har du ennå ikke prøvd Sleepwell Forte?

Vi er stolte over at tusenvis av kunder i hele norden velger Sleepwell Forte som sitt foretrukne søvntilskudd. Vi er overveldet over alle de positive tilbakemeldingen vi har fått, og vi setter virkelig pris på positive kommentarer fra våre kunder. Nå feirer vi over 300 000 solgte forpakninger, og det vi feirer det med et fantastisk tilbud:

For at du skal få den ekte Sleepwell Forte-følelsen, gir vi deg én måneds KOSTNADSFRI* forbruk, direkte hjem i postkassen.