Søvninformasjon For bedre helse

Klikk her for å bestille!

Teknologien stjeler nattesøvnen fra deg

For mange har surfing på senga før man skal sove blitt et fast ritual. Noen bruker tiden før man legger hodet på puta til å oppdatere seg på dagens hendelser, se film, eller lese en e-bok. Den bærbare elektronikken er aldri langt unna uansett hvilken tid på døgnet det er, men er det egentlig lurt å stirre i en skjerm rett før leggetid?

Teknologien er kommet for å bli. Den åpner for å alltid være tilgjengelig og på nett, og byr på underholdning til alle døgnets tider. Mange sliter derfor med å legge fra seg mobilen, PC-en eller nettbrettet, og velger å ta elektronikken med inn i sengen. Man skulle kanskje tro at denne avslutningen på dagen dysset deg i søvn, men det omvendte er faktisk tilfelle. Lyset fra skjermene holder oss både våkne lenger og gir dårligere søvnkvalitet.

Les også: Ikke undervurder søvnen!

Mer uopplagt dagen derpå

I 2013 publiserte Universitetet i Bergen en søvnstudie som tok for seg sammenhengen mellom bruken av PC, nettbrett og mobil før leggetid og søvnløshet. 532 studenter i alderen 18-39 ble spurt om sine medievaner før leggetid, og hele 90 % svarte at de ser film, surfer eller sender mail på sengen minst en gang i uken. Undersøkelsen viste en sammenheng mellom bruken av denne typen teknologi og dårlig søvn. Studien viste også at de som brukte PC og mobil før de la seg var mer sliten på morgenen og utover dagen, enn de som ikke gjorde det.

Om du er en av dem som liker å sende meldinger, glane på YouTube eller spille før det er tid for sengen – vit at dette kan ha konsekvenser for søvnmønsteret ditt.

Les også: Hvor lenge bør man sove hver natt?

Forlenget innsovningstid

I 2014 publiserte også Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) en undersøkelse som omhandlet bruken av elektronikk før leggetid, og hvordan det påvirker oss. Studien viser at bruken av mobil, PC og nettbrett på sengekanten forlenger innsovningstiden, forsinker kroppens innebygde klokke, minsker produksjonen av søvnhormonet melatonin og reduserer opplagtheten morgenen etter.

Bruken av enheter som avgir lys rett før leggetid gjør også at man får en følelse av å være våken, som kan utsette tidspunktet man velger å legge seg. Det kan føre til for lite søvn eller vansker med å sovne i det hele tatt, som kan påvirke både helsen, humør, konsentrasjon og reaksjonstid negativt.

Les også: Dette er grunnene til at du ikke får sove

(Teksten fortsetter etter bildet)

Legg fra deg teknologien innimellom

 

Lys påvirker trøtthetsfølelsen

Det er mest sannsynlig det blålige lyset skjermen på mobilen, nettbrettet og PC-en avgir, som er årsaken til problemet.

Når det blir mørkere ute, og det er på tide å sove begynner kroppen å produsere melatonin. Dette reguleres ut ifra hvor mye dagslys vi utsettes for, men kan også påvirkes av lyset fra en skjerm. Kroppen kan derfor lures til å tro at det ikke er på tide å sove enda, og trøtthetsfølelsen uteblir. Mange ender derfor opp med ikke å få sove når de prøver, eller fortsetter å surfe med et håp om at Ole Lukkøye dukker opp etter hvert.

Les også: Hva skjer med hjernen om man ikke sover nok?

Legg fra deg teknologien når du skal sove!

Om du har problemer med å sove når du skal, og er flittig bruker av teknologi i senga, er det nok dette som er problemet.

Prøv å legge fra deg PC-en, nettbrettet og mobilen en stund før du skal legge deg, og legg mobilen et stykke unna senga slik at du må ut av den varme dyna for å hente den. En god bok, (i papirform!) kan også hjelpe til å gjøre øyelokkene tyngre.

For mange er det mer enn lesestoff som skal til for å få sove, og da kan søvnpreparat som Sleepwell Forte være løsningen. Kapslene er laget med kun naturlige virkestoffer, og du slipper følelsen av å være fyllesyk dagen derpå som sovepiller ofte kan forårsake. Sleepwell kan hjelpe med raskere innsovning og bedre søvnsyklus, samt redusering av stress, angst og uro som kan påvirke søvnkvaliteten i negativ grad betraktelig.

 

Sleepwell FortePrøv Sleepwell nå

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Fyll ut skjemaet for å motta din pakke.

Tips en venn eller kollega!

Vi feirer over
300 000 solgte forpakninger

Bestill Sleepwell Forte for HALV PRIS. Kun 179,-

Tast inn ditt telefonnummer og trykk "Hent adresse", eller fyll ut skjemaet manuelt.
  • Sleepwell Forte til kun 179 kr for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 716 kr. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell Forte for kun 358 kr per måned (716,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg!
  • Gratulerer! Med denne koden får du din første pakke til 99,-


Ja takk! Jeg vil bestille Sleepwell Forte til kun 0,- + porto 79,- for 1 måneds forbruk. Selges som abonnement uten bindingstid. Etter velkomsttilbudet vil jeg etter 30 dager motta 2 måneders forbruk til kun 699,-. I abonnementet vil du annenhver måned motta Sleepwell for kun 349,- per måned (kr 699,- annenhver måned). Alle forsendelser har GRATIS frakt. For å si opp abonnementet må du kontakte kundeservice innen 14 dager etter fakturadato, ved for sen oppsigelse forplikter du å motta neste planlagte levering. Vi er tilgjengelig for deg! * Du betaler kun 79 kr i frakt. Introduksjonstilbudet gjelder kun nye kunder og én gang pr husstand.

PAKKEN SENDES DIREKTE TIL POSTKASSEN. ALLTID GRATIS FRAKT!

postenbring-logo

Har du ennå ikke prøvd Sleepwell Forte?

Vi er stolte over at tusenvis av kunder i hele norden velger Sleepwell Forte som sitt foretrukne søvntilskudd. Vi er overveldet over alle de positive tilbakemeldingen vi har fått, og vi setter virkelig pris på positive kommentarer fra våre kunder. Nå feirer vi over 300 000 solgte forpakninger, og det vi feirer det med et fantastisk tilbud:

For at du skal få den ekte Sleepwell Forte-følelsen, gir vi deg én måneds KOSTNADSFRI* forbruk, direkte hjem i postkassen.